Publicerad 4 april, 2019 - Blogg

Månadens Avenyprofil

April

Namn: Marja-Leena Möller

Företag: Retrock AB

Befattning: Butiksägare

Beskriv dig själv och vad tycker du om?

Jag är 61 år gammal och flyttade till Göteborg för 40 år sedan från Kuusamo i Finland. Jag tycker om att resa och att spendera tid i våran stuga uppe i Finland.

Hur länge har butiken funnits på Avenyn?

Vi flyttade hit från Backaplan för 9 år sedan.

Varför just Mumin?

Mumin var ett så självklart val med tanke på mitt finska påbrå. Mina barn är uppvuxna med Mumin och Tove Jansson. Mumintrollens värld har följt oss i alla år. Berättelserna om Mumin passar för både barn och vuxna, det finns mycket klokhet att hämta från Mumins värld.

Vilken karaktär gillar du bäst och varför?

Lilla My! Hon är liten och ”pepprig”, bestämd och har en stark vilja.

 

Mars

Namn: Bengt Enroth

Företag: Avenyföreningen

Befattning: Vaktmästare

Vem är Bengt Enroth?

Jag är en 50-plussare med fru och två barn och ett bonusbarn. Jag är uppväxt och bor i Västra Frölunda. Jag har arbetat sedan 16-års ålder med olika jobb bland annat som bilmekaniker, maskinoperatör i fabrik och butiksbiträde.

Ej att glömma, som arbetssökande 2016, fick jag chansen att prova på jobbet som vaktmästare på Avenyn av Madeleine Wahlberg. Sen blev jag kvar här.

Hur ser en dag ut för dig på Avenyföreningen?

Väldigt varierande! Allt från att köra fimpsugen hela dagen till att riva olaga affischer och kolla gatorna för skador för att sedan rapportera till respektive ansvarig (till staden eller fastighetsförvaltare/skötare). Jag får svara på frågor om vägvisning och ansvarar för Avenyföreningens uppsättning och nedtagning av vinterbelysning i området.

Om du fick välja fritt, vilken förändring skulle du vilja se runt Avenyn?

Det skulle vara folks inställning till nedskräpning och användning av papperskorgarna på rätt sätt för skräp och cigarettfimpar.

 

Februari

Namn: Katarina Jochems

Företag: Skönhetskliniken Bevaro AB

Befattning: Ägare/ Injektionsspecialist/ Master Permanent Artist/ Lärare i båda yrkena

Vem är Katarina Jochems?

Jag är grundare och ägare till Skönhetskliniken. Med en bakgrund som Leg. Sjuksköterska och Injektionsspecialist har jag arbetat med estetiska injektioner sedan 2006. I hela mitt liv har jag varit intresserad av hälsa och skönhet och min passion är att förfina, inte att förändra. Jag jobbar gärna med små justeringar mot ett mål – att du ska känna dig vackrare med tiden.

Min första Permanent Makeup-utbildning gick jag år 2000, i Stockholm. Sedan dess har jag gått många vidareutbildningar i kosmetisk tatuering och specialistutbildningar, både i Sverige och utomlands. Därefter har jag utvecklat och förfinat alla tekniker inom de olika områdena som jag nu även utbildar i.

Vad är det bästa med att jobba på Skönhetskliniken?

Att alltid kunna göra vackra människor vackrare. Att ständigt kunna utveckla företaget.

Slutligen, vilken skönhetstrend skulle du aldrig vilja se mer?

De jättestora, överfyllda läpparna. Som tur är verkar just den trenden gå tillbaka. De jättebreda och täta ögonbrynen är inte heller så snyggt eller egentligen tycker jag inte om någonting som är överdrivet och onaturligt.

Januari

Namn: Anna Reimegård

Företag: Bio Roy
Befattning: Verksamhetschef

Om du skulle beskriva dig själv med tre ord, vad skulle det vara då?
Driven, glad och inkännande.

Vad inspireras du av?
Människor, färger, former, allt. Jag tappar lätt fokus för att tankarna springer iväg åt ett annat håll, det är som att min hjärna aldrig tar en paus.

Men vad som inspirerar mig, på ett personligt plan, är alla kvinnor som på olika sätt kämpat och kämpar för att ändra de strukturer som funnits och finns i vårt samhälle.

Vad är det bästa med Bio Roy?
Personalen, bakom allt som sker och syns i lokalen ligger ett otroligt engagemang och kärlek för vår arbetsplats och det speglas i verksamheten. Det är fantastiskt att få arbeta med ett gäng med så stor kompetens och vilja att göra Roy till den bästa biografen i stan.