Maj

Maj

3 - 5 maj

Göteborgsgirot

Västsveriges största cykelfest för motionär och elit med stadslopp, mountainbike och familjeaktiviteter. Tävlingarna kickas igång med ett fartfyllt och publikvänligt Grand Prix-lopp för elitcyklister mitt på Göteborgs paradgata Avenyn.

Läs mer här:

goteborgsgirot.se

9 - 12 maj

Lisebergs trädgårdsdagar

På Lisebergs trädgårdsdagar kan du strosa runt bland ett åttiotal utställare, lyssna till inspirerande föreläsningar och ta del av härliga erbjudanden. Handla sticklingar, fröer, plantor och allt annat som behövs för en grönskande trädgård eller balkong.

Läs mer på:

liseberg.se

11 maj

Darin på Scandinavium

Darin tar nästa stora steg. Det är dags att få hela historien om Darin, under våren gör han tre stora arenaspelningar varav den ena på Scandinavium.

Läs mer på:

gotevent.se

18 maj

Göteborgsvarvet 2019

Över 60 000 löpare och en nästan lika stor hejaklack. Kom till Avenyn och hjälp till att heja fram dina nära och kära!

Götaplatsen och Avenyn är det självklara stället för dig som inte själv springer. Spana in folkfesten från en uteservering eller stå och applådera de många löparna – heja heja!

Läs mer här:

www.goteborgsvarvet.se

19 maj

Elton John – Farewell Yellow Brick Road

Scandinavium En sann legend och en av pophistoriens allra största kommer till Scandinavium – Elton John. Den 19 maj 2019 äntrar han scenen med sin allra sista turné ”Farewell Yellow Brick Road”. Gåshud och många magiska ögonblick utlovas!

Läs mer på:

gotevent.se

23-26 maj

Point Music Festival

Göteborgs Symfoniker står i centrum i denna nya, internationella festival som under fyra intensiva dagar 23-26 maj 2019 bjuder på fyra världspremiärer, tre orkestrar, två klubbkvällar, en filmvisning och sammanlagt ett tiotal konserter…En häxkittel där olika konstformer och musikgenrer möts för att engagera, utmana och berika alla festivalbesökare.

Läs mer på:

gso.se

31 MAJ

Damlandslaget i fotboll VM-genrepar

Gamla Ullevi Den 31 maj möter det svenska landslaget Sydkorea på nationalarenan Gamla Ullevi i Göteborg. Det blir den avslutande matchen inför kommande VM.

Läs mer på:

gotevent.se

31 maj

Backstreet Boys på Scandinavium

Den 31 maj 2019 intar ett av världens mest kända pojkband Scandinavium med sin världsturné ”DNA World Tour”.

Läs mer på:

gotevent.se

Vad händer mer på och runt Avenyn?

Det finns alltid något att se och göra i Avenyområdet oavsett väder och årstid. Utöver ett rikt mat- och shoppingutbud finns det även massvis av kultur att uppleva. Spana in de olika ställena här till höger.