Februari

Februari

25 januari - 4 februari

Göteborg Film Festival

Som den ledande filmfestivalen i Norden tar Göteborg Film Festival film från hela världen till Göteborg. Målsättningen är att vara en språngbräda ut i världen för ny nordisk film. Festivalen har varje år drygt 130 000 besök och erbjuder cirka 450 filmer från ett 80-tal länder.

Läs mer på:

goteborgfilmfestival.se

1 - 2 februari

Melodifestivalen

Scandinavium För sjuttonde året i rad kommer Melodifestivalen till Scandinavium med Genrep, Matinégenrep och Deltävling 1.

Läs mer på:

svt.se/melodifestivalen

2-10 februari

Båtmässan

Svenska mässan Västsveriges största mötesplats för människor som älskar båt och vattenliv. Även ett stort utbud av utrustning och tillbehör för motorbåt, segling och sportfiske.

Läs mer på:

batmassan.se

3 februari

Labero Inflame

Scandinavium Joe Labero laddar för en ännu häftigare show – med världspremiär i Sverige. Med eldsprutande världsartister, stuntmän och mc-stjärnor. Artisteri som trotsar tyngdlagen. Eldhav som är lika skrämmande som vackra. Låt dig svepas in i Laberos nya magiska värld.

Läs mer på:

gotevent.se

9-10 februari

Peter Jöback på Stora Teatern

Peter Jöback ger två exklusiva konserter på Stora Teatern med nya albumet Humanology.

Läs mer på:

storateatern.se

9-24 februari

Kärleksveckor på Universeum

Ta med någon du tycker om och utforska kärleken bland växter, djur och inte minst människor på Universeum!

Läs mer på:

universeum.se

11 - 17 februari

Sportlov på Avenyn

Som alltid finns det fullt av aktiviteter för barn och ungdomar i Avenyområdet under lovet.

23 februari

Röhsska museet öppnar

Det blir en invigning som pågår i flera dagar och ett program som bjuder in till dialog kring designens roll i samhället och allas vår vardag. Tre tillfälliga utställningar och en ny basutställning presenteras som innefattar både nyförvärv och historiskt storslagna föremål i samlingen.

Läs mer på:

rohsska.se

23 februari

Blue Planet II – Live in Concert

Scandinavium Upplev en gripande mix av symfonikonsert och naturfilm. Presentatör på plats är Martin Emtenäs. Den populära programledaren och naturförmedlaren kommer att guida publiken genom er resa under vattnet och ge ytterligare en dimension åt det storslagna som visas på LED-skärmen. Naturfilm och livemusik i en unik kombination!

Läs mer på:

gotevent.se

Vad händer mer på och runt Avenyn?

Det finns alltid något att se och göra i Avenyområdet oavsett väder och årstid. Utöver ett rikt mat- och shoppingutbud finns det även massvis av kultur att uppleva. Spana in de olika ställena här till höger.