December

December

16 nov - 30 dec

Jul på Liseberg

Under julen förvandlas Liseberg till en glittrande julsaga. Gå på klappjakt bland bodarna i skenet av miljoner juleljus, få upp värmen i vintervakna karuseller, hälsa på i Kaninlandet, se den vackra isbaletten, gå på spännande skattjakt i Medeltidsbyn och lämna din önskelista till självaste Tomtefar.

Läs mer på:

www.liseberg.se

3 december

Mariah Carey

Scandinavium Världsstjärnan, sångundret och den internationella ikonen Mariah Carey kommer till Göteborg med sin oerhört framgångsrika och kritikerrosade turné ”All I Want For Christmas Is You”. Den spektakulära föreställningen med Mariah Careys mest hyllade och älskade jullåtar och kända hits. ”All I Want For Christmas Is You” är den perfekta julklappen!

Läs mer på:

gotevent.se

9 - 18 december

Drengarnas jul 2018

Lorensbergsteatern Traditionsenligt får vi se och höra Hellmans Drengar på Lorensbergsteatern. Det är 10:e gången de gör sin julkonsert på teatern. Den modiga manskören som vill förändra mansidealet. Den modiga manskören som vågar vara både mänskliga och roliga, som bjuder på sig själva och som sjunger så vidunderligt fint.

Läs mer på:

lorensbergsteatern.se

14 december

Premiär: Fanny och Alexander

Stadsteatern Regissören Eva Bergman är tillbaka efter succén Karl Gerhard. Den här gången får vi följa med på ett riktigt teateräventyr. Musikerna tar oss via jazzen in i 30-talet, ja hela Fanny och Alexander flyttar framåt i tiden jämfört med originalet. Det flödar av kärlek men här osar det också av svartsjuka och gruvlig hämnd. Fantasins kraft är förunderligt stark och Alexander är pojken som ser livet som en skrämmande men också härligt magisk teaterföreställning.

Läs mer på:

stadsteatern.goteborg.se

Vad händer mer på och runt Avenyn?

Det finns alltid något att se och göra i Avenyområdet oavsett väder och årstid. Utöver ett rikt mat- och shoppingutbud finns det även massvis av kultur att uppleva. Spana in de olika ställena här till höger.