Publicerad 2 december, 2016 - Guide, Hotell & service

Hitta ditt favorithotell på Avenyn

hotell, avenyn, scandic rubinen, hotellguide
Är det dags för en partyhelg med vännerna eller en romantisk weekend med kärleken? Eller är det kanske så att svärföräldrarna ska komma och hälsa på? Här är guiden till de bästa hotellen runt Avenyn.

 

rum700x350

Elite Park Avenue Hotel

Avenyn 36-38
Högst upp på Avenyn ligger Elite Park Avenue Hotel, ett fyrstjärnigt hotell med utsikt över Götaplatsen och Poseidon. Här finns 317 rum, i olika storlekar, samt 48 sviter. I wellnessavdelningen på hotellets bottenplan har du som hotellgäst fritt inträde till gym och relaxavdelning. Söker du lokaler för en konferens eller varför inte en fest? Här hittar du både små och stora rum för dina behov, allt från 2-450 personer.

När du blir lite småhungrig behöver du inte gå långt, hotellet har flera restauranger. På Park Aveny Café njuter du av frukost, lunch, middag eller varför inte ett glas vin på uteserveringen. För mer pubhäng finner du The Bishops Arms en trappa ner, här serveras både god öl och whisky med en äkta engelsk pubkänsla. Senare på kvällen kan du gå vidare till nattklubben Locatelli, där ett spännande kök, goda drinkar och bra musik väntar.

 

bellora, restaurang, hotell, avenyn

Hotel Bellora

Avenyn 8
Den italienska Rivieran är inte längre så långt bort. Hotel Bellora hämtar sitt klassiska stilideal från Fellinis italienska 50-60 tal – ”La Dolce Vita”, men även sin moderna inspiration från världsmetropoler som New York och London. På alla rum finns bekväm plats för vila och en god natts sömn. I alla rumspriser ingår fri WIFI och finfin frukost som serveras i mysiga Ristorante Bellora på markplan. I Ristorante Bellora serveras italiensk matglädje, morgon, lunch och middag. Både hotellet och restaurangen är nyrenoverade, och senaste hotelltillskottet på paradgatan.

 

scandicrubinen700x350

Scandic Rubinen

Avenyn 24
Välkända Scandic har självklart en pärla – Scandic Rubinen – på Avenyn. Hotellet, som genomgick en totalrenovering under 2013-2014, erbjuder 289 moderna rum med en hemtrevlig känsla. I hotellets restaurang Ruby Bar njuter du av en spännande meny med inspiration från Italien, Spanien och Frankrike. Senare på kvällen är hotellets takterrass ett måste att besöka för den perfekta ”roof-top”-känslan och bästa utsikten över Avenyns takåsar. Missa inte att prova Rubinens signaturdrink Marie-Gold.

Stor frukostbuffé serveras naturligtvis också. Som gäst har du tillgång till gym och relaxavdelning, men om du vill uppleva Göteborg samtidigt som du får motion finns även möjligheten att låna gångstavar eller cykel på hotellet.

Letar du konferenslokal för små eller stora sällskap? Rubinen kan erbjuda lokaler för mellan 4-180 personer och hela våningsplanet kan ta upp till 300 personer vid ett arrangemang.

 

Fler hotell kring Avenyn:

Apartment
Avenyn 1
Erbjuder möblerade lägenheter både för företag eller för semesternfirare som vill ”känna sig som hemma” i sitt boende.

Engelbrektsgatan 34
Möblerade lägenheter i olika storlekar med självhushåll.

Hotel Allén
Parkgatan 10
Ett hotell med 50 rum i olika prisklasser endast ett stenkast från Avenyn.

Hotell Liseberg Heden
Sten Sturegatan 1
Fyrstjärnigt hotell med gångavstånd både till Avenyn, evenemangsstråket och självklart Liseberg. Restaurang med ekologisk mat samt konferensrum. Som gäst har du tillgång till hotellets gym och relaxavdelning.

Hotel Lorensberg
Berzeliigatan 15
Mitt på Berzeliigatan ligger 3-stjärniga Hotel Lorensberg med enklare rum i olika storlekar. Gångavstånd till Avenyn, Liseberg och evenemangsstråket.

Hotell Maria Eriksson
Chalmersgatan 27A
Mindre hotell beläget på en tvärgata till Avenyn. Personligt möblerade rum, även långtidsboende med fullt utrustade lägenheter. Rummen finns med eller utan badrum.

Hotel Onyxen
Sten Sturegatan 23
Mitt emot evenemangsstråket ligger Hotel Onyxen med sina 34 rum, enkelrum till rum med 4-6 bäddar.

Hotel Poseidon
Storgatan 33
Miljödiplomerade Hotel Poseidon erbjuder cityboende med allt från enkel- till familjerum. Travellers’ Choice Awards 2016.

Le Mat
Kristinelundsgatan 13, 5 tr
B&B, hotell och hostel i ett. 28 rum, enkelt eller dubbelt och gemensamma toaletter i korridoren.

Scandic Opalen
Engelbrektsgatan 73
Centralt beläget utmed evenemangsstråket. Restaurang med svenska och internationella rätter.Gym, relaxavdelning och möjligheter för konferens finns.