Publicerad 5 mars, 2018 - Guide, Mat & dryck

Avenyns prisade restauranger

Ska du äta i Göteborg, så äter du bäst på och runt Avenyn. Här hittar du bland annat fyra Michelinprisade stjärnkrogar, tre Bib-gourmand-vinnare och 16 av Sveriges bästa restauranger enligt White Guide.
Bild ovan: Project

Prisade i Michelinguiden 2018

I Michelinguiden 2018 hittar vi Restaurang 28+ och SK Mat & Människor med var sin stjärna – två av Avenyområdets stoltheter. Även restaurangerna Upper House Dining på Gothia Towers och Thörnströms Kök på Teknologgatan är prisade med var sin stjärna.

Bland 2018 års vinnare av Michelin Bib Gourmand-utmärkelsen hittar vi nykomlingen Project på Södra vägen, Familjen på Arkivgatan och Somm Restaurant & Wine bar på Lorensbergsgatan. Bib Gourmand listar restauranger som serverar vällagad mat till bra priser.

Somm Restaurant & Wine bar

The Plate Michelin för ”Good cooking” tilldelades 2018 Tvåkanten på Avenyn 27 och Kometen på Vasagatan 58 – två av Avenyns riktiga klassiker och storheter. Här hittar vi även Toso och La Cucina Italia.

En stjärna i Michelinguiden

Restaurang & Vinbaren 28+Götabergsgatan 28
SK Mat & MänniskorJohannebergsgatan 24
Thörnströms kökTeknologgatan 3
Upper House Dining, Gothia TowersMässans gata 24, vån 25

Bib Gourmand – restauranger som serverar vällagad mat till bra priser

Project – Södra vägen 45
Somm Restaurant & Wine barLorensbergsgatan 8
Familjen – Geijersgatan 8

The Plate Michelin – ”Good cooking”

KometenVasagatan 58
TvåkantenAvenyn 27
TosoGötaplatsen
La Cucina Italia Skånegatan 33

familjen_galleri-19700x350
Familjen

Prisade i White Guide 2018

White Guide, som korar Sveriges bästa restauranger, är Sveriges eget svar på Guide Michelin. Med White Guide i handen vet du allt om krogar och krogliv i Sverige just nu. Där finns landets främsta restauranger i olika prisklasser. Här hittar du de spännande nykomlingarna, de sympatiska klassikerna, de mysigaste kvarterskrogarna och de gemytliga värdshusen värda en omväg – liksom alla toppkrogarna med den bästa maten och de stora dryckesupplevelserna.

Familjen utsedd till Årets Hjärtekrog 2018

”Med utmärkelsen Årets Hjärtekrog vill vi hedra en krog där det är särskilt gott att vara. Givetvis handlar det om mat och dryck, men det kan också vara stämningen, miljön eller bara något som ”sitter i väggarna” – något genuint och sympatiskt som får oss att må extra bra och som lockar till ständiga återbesök.”

Familjen, Göteborg.
För att ha skapat en hjärtlig och välkomnande restaurangmiljö där personal och prisvärde lockar olika typer gäster att känna sig som en del av den familjära stämningen.

Mästarklass

Upper House Dining, Gothia TowersMässans gata 24, vån 25
SK Mat & MänniskorJohannebergsgatan 24

Mycket god klass

Project – Södra vägen 45
FamiljenArkivgatan7
Somm Restaurant & Wine barLorensbergsgatan 8
Restaurang & Vinbaren 28+Götabergsgatan 28
Thörnströms kökTeknologgatan 3

God klass

Restaurang NaturGeijersgatan 12
Barrique Restaurang & Wine BarBerzeliigatan 18
TeaterkällarenKungsparken 1
Restaurang KometenVasagatan 58
TOSOGötaplatsen
Miss SophieAvenyn 5
Mr PGötaplatsen
At ParkAvenyn 36

Också rekommenderad

EpoqueSödra Vägen 8

White Guide Nordic 2017

31 oktober 2016 släpptes White Guide Nordic med de 325 bästa restaurangerna i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island, Färöarna and Grönland. Även här hittar vi Upper House Dining, SK Mat & Människor och Restaurang 28+.